Fryken och Fryksdalsdansen

Igårkväll blev det väldigt udda.
En vän till Thyra (Alexandra) anslöt sig till oss för att grilla vilket tog sin tid när ingen visste hur man skulle göra riktigt. Resultatet blev över förväntan iallafall och jag tror att mat och en hel del dricka var en nödvändighet för det som kom sedan.

Gick ner till ett årligt event i Sunne, Fryksdals dansen, som är en slags lokal festival under några dagar.
Alla från Simrishamnskommun och bönder kan slänga sig i väggen med sina epatraktorer för raggarna här är inte nådiga. Vet inte hur många raggarbilar och raggare jag sett men sjukt många är de iallafall och gapiga.
Rätt roliga också.
Sista dagen de hade detta var alltså igår och då var Björn Rosenström där och spelade.
Att påstå att jag gillar honom vore från min sida en ren lögn men att se så många Sunnebor hoppa och sjunga med var värt den tid det tog att gå dit. Jag hoppades på att han skulle spela "Värdelös" som är den enda låt jag faktiskt kan pinsamt nog, men nej.. det gjorde han ju då inte.
I förrgår var det förresten kul för The Moniker spelade då och av någon anledning så hördes det ända upp till Thyras hus så vi stod och lyssnade på "oh my god oh my god"-låten och det lät som att de spelade nedanför hennes gata. Egentligen är det nog en 40 minuters promenad ner till scenen de spelar på men det hörs över hela Sunne så man känner medlidande för de som bor närmast.

Alexandra

Vädergudarna har gått emot oss lite idag. Småskurar som duschat oss då och då utan någon som helst förvarning. Vädret har med andra ord varit fint samtidigt som inte fint alls.
Stoppat oss har det inte gjort för vi har ändå varit och badat idag i sjön Fryken. En av Sunnes många stoltheter som jag fått se och uppleva på bara två dagar.





här ligger man. Hunken himself i för små badbyxor lånade av Thyra. Mina egna? De ligger hemma i Skåne.


Sunne, Sol och Thyra

Inte haft vad man kallar "lust" till att skriva på ett par dagar.
Dessutom har det inte hänt så mycket.
Föreställningen "Mellan början och slutet" blev bra i slutändan och man får vara nöjd. Nästan fullsatt på premiären vilket var väldigt roligt. Hade feber båda dagarna dock men det gick bra.
Fick besök av lite lundabor som blev gott umgänge resten av veckan.
En fika på torsdagen med ett stycke Lydia som åkt ner från Örebro, samt Camolie och Bella som man inte heller träffat på ett bra tag. Trevligt.

Igår togs hela pickochpacket upp till Sunne. En ort jag haft fördomar om baserat på det Thyra berättat. Och ja, det är Thyra jag bor och hälsar på hos, inte raggarbilarna som kör runt på gatorna.
Fick en riktig round-trip igår i Sunnecity. Åt även på stället där Thyra jobbar och hennes bror och hans band spelade på scenen. Även hon gick upp och sjöng två låtar med dem. Insane in the brain när hon får ett band bakom sig och får sjunga jazz. Riktigt bra.

För övrigt har jag officiellt blivit fråntagen rätten att klaga på väder och kyla då det är 26 grader varmt i skuggan här uppe. Inte illa alls. Soligt, varmt och lökigt. Det är ju så en sommar ska vara.. eller?

daniel feat. sol och värme.


galen thyra leker loss.

Fotat, uppladdat, sett










 Armhåla - the new fragrance


Tiden flög förbi obemärkt.

Just nu är jag i lite av ett snartflyttarjag-mode..
Det är trots allt bara lite mer än en månad kvar. Tiden går riktigt jäkla snabbt nu. Hela det här lovet går för fort.
Studenten känns som igår samtidigt som den är väldigt avlägsen.
Antar att den här ledigheten har gjort min tidsuppfattning skev och därför vet jag knappt vilken dag det är.
Det längsta jag kunnat se är fyra dagar framåt men nu när man "vaknar" igen och inser att mer än halva lovet gått så är det panik och stress som råder i huvudet. Kaos.

Jag är lite orolig över hur jag ska kunna lämna min familj, mina vänner och Thyra kvar. Vill att alla ska hoppa ner i en flyttlåda och följa med mig.
Hur mycket jag än vill så vet jag att en del vänskapsband kommer få sig en törn när det inte blir lika lätt-tillgängligt att ses samtidigt som jag kan tänka mig att andra kommer att stärkas.
Tiden återkommer hela tiden när jag skriver, men det är ju trots allt den som får utvisa vad som ska hända och jag är alldeles säker på att de som i slutändan varit mina riktiga vänner kommer att finnas kvar.

Angående mig och Thyra så frågas det flitigt både till henne och mig hur det ska bli nu när jag flyttar.
För den nyfikne som inte vet så svarar jag för oss båda nu: vi vet inte. Det får bli som det blir och båda hoppas det ska fungera men om det inte gör det så har vi iallafall försökt. Ger man inte detta en chans så kommer åtminstone jag att ångra resten av livet att vi inte gjorde ett försök.
Vi kommer trots allt ses några gånger om året om det håller och jag känner många som haft långlivade och fortfarande har förhållanden på distans.



Imorgon är det premiär för "MELLAN BÖRJAN OCH SLUTET".
Alla är varmt välkomna dit. En independentföreställning på dryga en timme. Sång, dans och text är av största fokus. Skriver jag teater så ljuger jag utan det är helt enkelt en sorts poesiläsning av texter skrivna av Elisabet Björklund Jönsson. Inträdet är gratis och vi spelar kl. 19 imorgon (måndag) och kl. 13 på tisdag ute på Mårten Pers Scen. Ligger mellan Brantevik - Skillinge om jag inte har fel för mig.

En dålig eller bra look-a-like?

Hade en väldigt trevlig kväll igår trots allt hemskt som händer i världen.
Sommar/avskedsfest hos Clara och hennes familj som flyttar till Kenya om två veckor.
Lite jobbigt var det dock att jag ätit trerätters hemma hos min mormor som fyllt år och ovanpå det skulle äta ytterligare när jag kom dit. God mat men får erkännas att jag åt av ren artighet.
Annars var det en hel drös med människor man kände igen så det var roliga återseenden, blir ju väldigt sällan nu för tiden.

 
Clara                                               Jag                                                    Kajsa

Jag och Clara fick lite av ett groteskt infall också. Vi tributade (vanhedrade kan man också kalla det) Amy Winehouse genom att spöka ut C. Fråga mig inte varför vi gjorde det, roligt antar jag.. inte roligt att hon dog utan roligt att göra och flamsigt blev det så gillar man A.W så hoppas jag att man kan ha överseende med två ungdomar som behövde ett gott skratt. Vi får hoppas att hon inte ligger och vrider och vänder sig i sin grav.
Här har vi resultatet, en blond Winehouse, mahah!






Amy Winehouse - död

Ännu ett dödsbesked.
Denna gången: Amy Winehouse. Rest in peace.
Egentligen var det ju bara en tidsfråga innan hon var finito men inte helt okej att det är samtidigt som tragedin i Oslo. Inte okej överhuvudtaget faktiskt..
"They tried to make me go to rehab but I said: no, no, no" - kanske borde hon sagt yes yes yes istället.

Tragedin i Oslo.

Världens chockas  av skjutningen och bombdådet i Norge. Jag sjäv är inget undantag. Det är fruktansvärt det som hänt och jag kan inte förstå hur en människa kan göra något sådant.
Hur kan man vilja människor något så illa och hur kan man så skoningslöst avrätta människor?
Tycker det är ganska läskigt hur folk reagerat också innan man grep en misstänkt nationalist.. folk som skriver att det med allra största säkerhet är islamister och att de förtjänar avrättning osv. NEJ, det är inte en självklarhet att det ska vara de som gjort det och nu när man gripit den här killen så blir det svar på tal.
Det är viktigt att man inte glömmer att de som utför dåden inom islam är extremister..
Ingen omöjlighet att det hade kunnat vara dem men att döma ut i förväg är korkat och absurt.
Idag går iallafall alla mina tankar till Norge och jag följer nyheterna med jämna mellanrum.

Dags för mig att uträtta något vettigt.

Househuntingresan till London återberättad.

Lite om min househuntingresa till London.

Eftersom jag inte tagit mig tid till att skriva om hur min househunting gick så är det här ett perfekt tillfälle då regnet vägrar ge med sig.
Kom iallafall fram både hungrig och trött, till ett hostel kallat Journeys. Jag hade bokat fyra nätter och var ändå väldigt glad över att ha kommit fram och hittat dit så pass snabbt. Det var först när jag kom in och möttes av en full receptionist som jag insåg att det förmodligen skulle bli tre jobbiga nätter. Men man får vad man betalar för och 600 kronor känns helt okej att lägga ut för boende så många dagar.
Fick tillslut mina nycklar och hitade till mitt rum som hade en helknasig dörr. Gick tillbaks till receptionisten som ragglade ut. Tillslut fick vi upp dörren och vad möts jag av där inne då? Jo, en städare som har tatuerat halva ansiktet. Det såg riktigt jäkla konstigt ut.

Nog om vandrarhemmet.
LCDS treor hade sitt graduation performance den veckan jag var där så gick dit för att se vad jag hade att vänta.
En del av det jag fick se var fruktansvärt bra. Koreografi, rörelse, idéer som jag aldrig själv hade kommit att tänka på. Blev och är väldigt taggad inför start och har en känsla av att jag kommer trivas väldigt bra.
Träffade ju även några av mina blivande klasskamrater där och de var trevliga. Väldigt mycket personlighet på olika sätt och väldigt mycket individualitet vilket är kvalitéer jag uppskattar hos människor.

Resterande dagar var det bostadsletande och rundturer i staden. Husletandet gick väldigt bra och vi hittade ett par potentiella boenden men enligt skolan så ska man vänta till september då det kommer bättre erbjudanden så tänkte att jag för en gångs skull inte skulle förhasta mig utan helt enkelt vänta.
Dock var det lätt att få husvisningar. Man kunde ringa samma morgon och få visning samma dag. Därpå fick man säga om man ville flytta in eller inte.

Sista kvällen mötte jag upp Josefin samt hennes kille. Gick och åt på Bella Italia och därefter åkte vi till London Bridge för att ta slutligen sätta oss och ta en öl.
Under kvällen framkom det även att Mattias (som killen heter) spelar i ett av mina svenska favoritband Fibes, Oh Fibes. Riktigt kul! Måste medge att jag för en kort stund blev starstruck. Kände igen honom riktigt mycket då jag sett bandet tre gånger men kunde inte placera honom förrän jag fick veta det.
Han själv tyckte att jag såg bekant ut och syftade på deras spelning på Hultsfred 2009. Liten intim spelning och jag stod längst fram så det är inte helt omöjligt att han tyckte jag såg bekant ut. Men man vet ju inte. Kanske en artighet att påstå det helt enkelt.


Fibes, Oh Fibes!

"Tankar är abstrakt nonsens"

En bra dag för repetitioner måste jag säga.
Varit ute på Mårten Pers Scen där föreställningen kommer att spelas. Fint ställe det där.





"De värsta scenarierna utspelar sig här
Med papper och penna
Men det är bara ord och tankar
Tankar är abstrakt nonsens
Du kan få köpa de för pengar"

En text bit jag skall läsa i föreställningen. Blir toppen frånsett att jag inte är någon läsare överhuvudtaget men det går iallafall.


Bortsett från att det regnat och åskat idag vilket var helt okej när man ändå hade en inne dag, så har jag varit i Kristianstad och inhandlat två par skor. Lite finare och lite enklare kan vi kalla dem.

Kort recap i mobilbilder

Kallt i luften igen. Tycker vädret gått emot hela sommaren. Vart tog 35 grader på balkongen vägen? Vart tog bada och ligga i havet vägen? Vart tog palla jordgubbar och ät-tills-magen-spricker vägen?
Nej det måste erkännas att värmen lyst med sin frånvaro bortsett från en ynka vecka i Småland.
Man säger att det ska bli varmt i augusti dock. Håller tummar, tår och ögon för det.

Recapar lite av min sommar i några få mobilbilder.


Fet hejdå-frukost för min Thyra


Midsommar i Lomma


Konstinstallation i film, med Celiné och David



Ina i Strömsnäs


Seb och Sarah - Kristianstad dagarna


Clara - Sista "hänget" i danska lyan


Househunting resa till London. - Picadilly Circus


Strandhäng.

Inte blev det mycket till marknad inte.
Mötte upp Kajsa och Clara som båda var trötta på den innan de ens varit där och ska jag vara ärlig så tyckte jag själv att det var ganska otrevligt redan på vägen ner.
Precis som jag förutsåg så kryllade det av småtjejer med shorts som knappt var befintliga, vilket innebär att man skulle kunna tro att de moonade fast framifrån istället. Ungefär som att sätta en disktrasa framför "muffen". Ser rätt roligt ut iallafall. Resterande var vuxna som funnit en anledning att supa till det medan småbarnen sitter bredvid lekandes med hopsvetsade plastbitar i olika storlekar och former, tonårsgängen som springer runt bland karusellerna för att imponera på varandra samt turister som fyndar dåliga kopior av väskor, tröjor, kepsar och dylikt. Allting var sig likt. Önskade för en kort stund att jag var fjorton år gammal och hade "the time of my life" på Kiviks marknad men insåg väldigt snart att det är ganska skönt att man lämnat den tiden bakom sig.

Vad vi gjorde var istället att vi stack till Vitemölla strand och satte oss där med en flaska vin. Kan tyckas tragiskt eller om man skall se ur mitt eget perspektiv bara riktigt trevligt.
Åkte en sväng förbi hamnkiosken för att köpa en french hotdog åt mig (god var den) och därefter vidare hem för att dricka kaffe, äta ännu mer och se på film. Ingen vanlig film heller utan "Spökhistorier" som var en svensk svt-serie när vi var små. Betydligt läskigare och roligare när man var sisådär tolv år gammal men vi fick oss ett gott skratt till avslut på en bra kväll.


Lagom road Kajsa möter fruktansvärt road Daniel

Det har varit ett flitigt bloggande idag måste jag medge. Så länge det inte blir mitt raison d'etre så är det väl lugnt antar jag.

Skånetrafiken gör det igen.

Ibland när det är hektiskt, som nu när det är Kiviks marknad, så vill inte bussarna fungera helt enkelt.
Det stör mig. Ännu värre är det när man inte får någon information om det på deras hemsida heller.
Hade jag fått info så hade man sluppit sitta och vänta i femtio minuter på bussfanskapet för att sen bli så sen att man inte hinner till sin repetition.
"De gör så gott de kan". Jovisst. Gör lite bättre än det så blir jag glad.


skånetrafiken

Slutar hänga läpp nu och förbereder mig för ett suicide-mission, nämligen Kiviks marknad.
Det vore fel att säga att det bara är pest och pina för roligt har jag haft där och man kan väl säga att det är det största eventet i byn förutom Äppelmarknaden.
Problemet är bara det att om man bestämmer sig för att gå dit så får man räkna med att träffa många imbiciller och en hel del knuffandes och stök. Tycker man att det känns okej så är det bara att dra dit med ett leende.
Förra året hade jag en del lundafolk hemma vilket gjorde det hela roligt men i år har ingen kommit hit så tror det blir en blixtvisit. Orkar inte riktigt med att gå runt och se alla små fjortisar supa ner sig (och det säger jag inte fördömande för jag var likadan själv förr).


Inte allt för lång tid kvar.

Jag längtar rätt mycket till min London-flytt nu. Det känns riktigt nära men samtidigt sjukt långt bort.
Tidsmässigt är det ungefär 1 ½ månad kvar och då ska jag ha hunnit skicka in alla viktiga papper och packat ner allt jag behöver. Enligt kalendrariet vi har fått så ska vi gå fram till 16'e december nonstop. Inget höstlov med andra ord. När jag såg det så blev jag lite "hmm..". Vill ju kunna åka hem åtminstone en liten sväng i november.
Antar att det är sånt man får räkna med framöver nu när man är utkickad och "vuxen".

Nu drar jag mig in mot Simrishamn för att repetera. Önska mig lycka till.
Punkt.


Avslutar det ena, påbörjar det andra

Kickar igång det nya "spacet", det nya kapitlet, den nya bloggdomänen. Vad ni nu än vill kalla det.
Skrev tidigare på: www.danneep.blogg.se - en blogg inriktad på att ge en viss inblick i mitt lundaliv.

Denna gången är det tänkt att jag ska fortsätta men inom en snar framtid ur ett londoner-perspektiv.
Har ett tag kvar dock som är lite av en mellantid innan allt börjar på riktigt.

Under tiden är jag fullt sysselsatt med att koreografera i föreställningen "Mellan början och slutet", en föreställning som bygger på en av mina goda vänners texter som skrivits under några år. Denne kommer att spelas på Mårten Pers, 25 och 26 juli. Tror det blir en bra föreställning trots en låg budget.
Annars försöker jag pussla ihop allt man vill hinna med innan flytten. Ska hinna en tur till Thyra i Sunne, försöka ta dropin-klasser på Summerdrop (ett dansläger i Malmö), kontakta London Contemporary Dance School (LCDS) och söka boende, planera mitt och Inas avskedsevent, koreografera till ett jobb på Herkules Bar i Lund (kommer dock inte uppträda själv), städa ut min lägenhet innan den skall tas över, hinna ha ett socialt liv som innefattar vänner och familj. Allt detta och säkerligen en hel del till. Skall dock inte klaga. Jag har ju trots allt roligt under den tid jag gör allt detta.


Thyra.

Funderar på att byta layouten nu direkt nästan. Låter den vara kvar lite till iallafall. Kanske vänjer mig.
Godnatt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0